Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ίδρυση σωματείου μελέτης και τεκμηρίωσης κοινωνικού νομίσματος

Καλό μήνα και Καλή Ανοιξη!
2 μήνες από την ημερομηνία δημιουργίας του group είναι σίγουρο ότι ο "οβολός" κοινωνικό νόμισμα πρέπει να υπάρξει ως κοινωνική παρέμβαση στην χώρα μας.
Λαμβάνοντας υπόψην ότι πριν την δημιουργία των τοπικών κοινωνικών συνεταιρισμών (ΣΥΝ.Π.Ε.) οι οποίοι θα διακινήσουν τον "οβολό" πρέπει να έχουμε μία νομική μορφή πανελλαδική έκφρασης η ομάδα πρωτοβουλείας γιά τον "οβολό" αποφασίσαμε την δημιουργία του σωματείου "οβολός κοινωνικό νόμισμα - κέντρο μελέτης και τεκμηρίωσης".
Στόχος του υπο ίδρυση σωματείου - μη κερδοσκοπικού οργανισμού είναι να αποτελέσει τον πανελλαδικό φορέα υποστήριξης της ίδρυσης των συνεταιρισμών. Σκοπός του σωματείου θα είναι η μελέτης. προετοιμασία και τεχνική υποστήριξη λειτουργίας του "οβολού".
Μέλη μπορούν να γίνουν από ολη την Ελλάδα.Η εγγραφή στο σωματείο θα έχει την συμβολική συμμετοχή του ενός - 1 - ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί μετά την ίδρυση του σωματείου θα αναλάβει τον συντονισμό των τοπικών συνεταιρισμών.
Σας καλούμε όλα τα μέλη του group να εκδηλώσετε την συμμετοχή σας στο ύπο ίδρυση σωματείο έτσι που όλοι μαζί από κοινού να σχεδιάσουμε την λειτουργία του "οβολού"Γιά την συμμετοχή σας αρκεί να στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ovolos.gr τα στοιχεία σας (ονομα, επώνυμο, ονομα πατρός, διεύθυνση , τηλ. και εμαιλ).
Τα μέλη θα καταβάλουν την εγγραφή τους του 1 ευρώ μετά την έγκριση από το πρωτοδικείο του σωματείου. Πριν την κατάθεση του καταστατικού του σωματείου θα σταλεί σε όλα τα υποψήφια μέλη γιά παρατηρήσεις.
Αναμένουμε την συμμετοχή όλων σας.

4 σχόλια:

  1. Η συμμετοχή όλων των υποστηρικτών του εγχειρήματος, στο υπό ίδρυση σωματείο, είναι σημαντική. Σημαντική, για να δούμε την πραγματική δυνατότητα, αυτοοργάνωσης μας, σε ένα τέτοιο πρωτοποριακό εγχείρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνική αναταραχή που παρατηρούμε να πλησιάζει με περισσότερη ένταση ημέρα με την ημέρα είναι αποτέλεσμα κυρίως την δυσπιστίας του μέσου πολίτη στον τρόπο χειρισμού των λύσεων σε κάθε τομέα, που αναμένει από την εξουσία.Ο οικονομικός τομέας όμως είναι ο σοβαρότερος διότι είναι ο μόνος που επιταγχύνει τα αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του μέσου καταναλωτή. Η κρίση που έχει δημιουργηθεί, κατά την γνώμη μου έντεχνα και οργανωμένα παγκοσμίως πρόκειται να δημιουργήσει εντός των επομένων 10 ετών μεγάλες κοινωνικές γεωγραφικές και πολιτισμικές αλλαγές. Το σοβαρώτερο γεγονός είναι ότι αυτή η κρίση πλήττει κι την αστική τάξη. Η τάξη δηλαδή των επιχειρηματιών μεσαίου μεγέθους ( Εγχώριοι βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλο-έμποροι και παροχείς υπηρεσιών) οι οποίοι μέχρι τώρα εκμαίευαν την οικονομική τους σταθερότητα από την πολιτική επιρροή που κατά καιρούς είχαν στο καθεστώς.
    Αυτό το παιχνίδι που παίζεται είναι πέρα από την δική τους ισχύ επιρροής. Το ότι τα κατώτερα στρώματα έχουν ήδη ξεκινήσει την παραβατική συμεριφορά με ληστείες μετά φόνου και άλλες παράνομες πράξεις δεν πρέπει να κατατάσσεται ώς μιά απλή αύξηση της εγκληματικότητας αλλα ώς η αρχή ενός τοπικού εμφύλιου πολέμου.Οχι ταξικού αλλά πολέμου επιβίωσης. Είναι ο επόμενος στρατός που θα αποτελέσει τον πυρήνα της «ταξικής» επανάστασης με ηγέτες ποιούς? Την αστική τάξη. Θυμηθείτε την Γαλλική επανάσταση, ποιοί εναντίον ποιών ήταν και μέσω ποιών έγινε.Οι αστοί εναντίον της φεουδαρχίας μέσω του απλού λαού που λύσσαγε από την πείνα. Ο Αλμούνια για να καταγραφεί ώς Πυθία στην ιστορία είπε ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένουμε κοινωνικές αναταραχές. Θυμηθείτε την προβοκάτσια του 1ου παγκοσμίου αλλά και τα πραγματικά αίτια εξάπλωσης του κεφαλαίου στην Ασία και στην Αφρική. Θυμηθείτε την στάση των μεγάλων δυνάμεων στις κινήσεις του Χίτλερ με τις καταπατήσεις των κρατών στην κεντρική Ευρώπη πρίν το ξέσπασμα του 2ου παγκοσμίου πολέμου και την στάση των Εγγλέζων και Γερμανών τραπεζιτών στην άνοδο του. Ολα αυτά τα παραθέτω για να καταλήξω στο εξής.
    Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην διαδικασία έναρξης και εφαρμογής του νέου κοινωνικού νομίσματος αλλά και ίσως να συνεργαστούμε με τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες έτσι ώστε να αποτελέσουμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας ενάντια στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση των καθημερινών ανθρώπων που ανήκουμε όλοι μας. Μακρυά από κομματικούς χρωματισμούς. Ωράια η ιδέα σας και την χαιρετώ! Ξεκινάμε λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να γίνει κάτι, να μην εξατμιστεί γρήγορα ο ενθουσιασμός αλλά και για να δοκιμάσετε το εγχείρημα, είναι προτιμώτερο να αφήσετε προς το παρόν το "αυτοκρατορικό" σχήμα (νόμισμα για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια όπως το ΕΥΡΩ) το οποίο υποτίθεται ότι με τον Οβολό πάτε να πολεμήσετε και επικεντρωθείτε σε μια τοπική κοινωνία ή κομόπολη! Τα εναλλακτικά νομίσματα όπου δοκιμάστηκαν με επιτυχία ήταν ΤΟΠΙΚΑ και αφορούσαν μια τοπική κοινωνία με σχέσεις αμοιβαιότητας μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...θέλετε να ενδιαφερθεί ο κόσμος για τον οβολό σαν εναλλακτικό του ευρώ;
    ...εκδώστε τον οβολό σε μονάδες (τεμάχια) αργύρου (ή και χρυσού) ορισμένου βάρους (π.χ. 3γρ. αργύρου ο οβολός) όπως το αρχαίο τετράδραχμο!!
    ...μόνο ο άργυρος και ο χρυσός αποτελούν νόμισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή